Tipy, jak zvládnout zkušební dobu

Pracovní pohovor jste zvládli a nyní vás čeká nové zaměstnání, kde je potřeba obstát a obhájit si získanou pozici. K této obhajobě slouží zkušební doba, která bývá sjednávána nejčastěji na tři měsíce. Hodně se toho musíte naučit a ukázat šéfovi, že zrovna vy jste tou nejlepší volbou.


Přijďte včas a dejte najevo, že je na vás spolehnutí.

Včas choďte samozřejmě vždy. Obzvláště ale ve zkušební době jste pod velkým drobnohledem, a když budete od samého začátku zaspávat, nevěstí to pro vás nic dobrého. Pokud se vám to ale i tak přihodí, hned volejte a řádně se omluvte dopředu. Váš šéf alespoň bude vědět, že jste na cestě a může podle toho přizpůsobit denní plán.


Nebojte se zeptat, je to žádoucí.

Během prvních měsíců je jasné a počítá se s tím, že se budete chodit víc ptát. Určitě se toho nebojte. Věřte, že je to stokrát lepší se zeptat než předstírat, že chápete, co se po vás chce a pak udělat zbytečnou chybu. Když se noví zaměstnanci ptají, je vidět, že přemýšlí nad souvislostmi své práce, je to dobrá věc. Nadřízený vidí snahu a oceňuje to.


Pozor, ať se neptáte na to samé pořád dokola.

Dejte si ale pozor, ať se nechodíte ptát příliš často a třeba na tu samou věc. Předejdete tomu tím, že si vše budete psát. Pište si i informace, které vám přijdou jasné. Během prvních dnů musíte vstřebat spoustu poznatků, pokud je budete mít zapsané, můžete si je kdykoliv připomenout. Není na škodu, když si poznámky přečtete i večer doma.


Nepanikařte, když uděláte chybu.

Chybovat je lidské. Není důvod hned panikařit a být ve stresu, zda vás nevyhodí. Tento stres vám pak může uškodit daleko víc, protože vám odebírá energii a soustředí se vám špatně na další práci. Důležité je se z chyb poučit, omluvit se a neopakovat je.


Budujte si dobrou pověst hned od prvního dne.

Všechny ve firmě zdravte, i když vám dotyčná osoba nebyla představena. Je to základní slušnost, která se stále nosí. Snažte se být přátelští, ochotní a samostatní. Pozorně vše poslouchejte, co se od vás vyžaduje. Dejte pozor na přílišné vytahování. Na nové kolegy to nemusí působit dobře a zároveň od vás všichni budou mít veliká očekávání. Pokud máte za sebou výborné pracovní výsledky, dejte tomu čas, ať ostatní sami zjistí, že je tomu opravdu tak.


Dobře si na konci zkušebky vše rozmyslete.

Nejen vy se obhajujete během zkušební doby před novým zaměstnavatelem. Funguje to i naopak. vy musíte ke konci zkušebky také zvážit, zda je tato práce pro vás to pravé, kam budete chodit každý pracovní den a třeba i několik let. Po zkušební době nemůžete ze zaměstnání odejít tak snadno. Máte-li tedy pocit, že nevycházíte s vedoucím, kolegy nebo jste měl/a prostě jiné očekávání od náplně práce, nemá pak cenu vaše působení ve firmě prodlužovat.


Pokud máte pochybnosti obraťte se na šéfa.

Nová práce je pro Vás hodně náročná a sám/a nevíte, zda chcete pokračovat. I to se může stát. Neobávejte se s tímto dilematem přijít za nadřízeným. Už to, jak s vámi bude tuto situaci řešit, vám hodně napoví, zda právě tento šéf bude pro vás dobrým rádcem a oporou.


Jestli si nejste jistí, že v nové práci chcete zůstat, hlídejte si konec zkušební doby.

Určitě není od věci vás seznámit s tím, jak vlastně může zkušební doba dlouho trvat. Běžnou praxí bývá, že zkušební doba se stanovuje na tři měsíce. Nemusí to tak ale být vždy. Zaměstnavatel vám může dát zkušební dobu na měsíc nebo například na měsíce dva. Maximální délka, která je dle zákoníku práce možná jsou právě zmiňované tři měsíce. Jedinou výjimku tvoří zaměstnanci na vedoucích pozicích, kde je možné zkušební dobu sjednat maximálně na šest měsíců.

Také ještě ve zkušební době myslete na to, že pokud jste například nemocní, zkušební doba se o dny pracovní neschopnosti prodlužuje. Zkušební dobu vám prodlouží i dovolená nebo neplacené volno. Pokud například ve zkušební době budete 5 dní nemocní a pak budete mít 3 dny dovolenou, automaticky se zkušební doba prodlužuje o 8 dní.