Kde všude je možné hledat práci?

Webové stránky firem – pokud vás nějaká firma zaujala, neváhejte se podívat na její stránky. Vyhledejte sekci zaměstnání/kariéra/volné pozice. Třeba se vám povede najít pozice, která by vás zajímala. No a pokud ne, nebojte se poslat i tak životopis s krátkým vysvětlením toho, proč zrovna pro tuto firmu chcete pracovat.

Personální agentury – určitě doporučujeme. Z naší HR čtyřky jsme dvě, které v minulosti v personální agentuře pracovaly. Víme také, že některé kandidáty odrazuje reagovat na inzeráty, které inzeruje personální agentura, jelikož se jim nechce na pohovor do agentury a pak teprve do konkrétní firmy. Každopádně, ale ve chvíli, kdy vám ve firmě pohovor nevyjde, v personální agentuře vás už znají a jelikož agentura spolupracuje s vícero firmami, může se vám stát, že vás doporučí do dalších firem, a to stojí za to. Navíc jako velký benefit vnímáme i to, že vám personální agentura může přiblížit firemní kulturu nebo i to, jak konkrétně probíhá výběrové řízení ve firmě, kam vás doporučí k pohovoru.

Úřad práce – máme-li být upřímné, tak vlastně neznáme nikoho, kdo si našel práci přes úřad práce. Proto doporučujeme být aktivní a příliš na tuto variantu nespoléhat.

Online inzerce – vyhledejte si stránky, které inzerují volná pracovní místa. Případně si počkejte na další příspěvky, ve kterých vám jednotlivé pracovní weby představíme.

Tištěná inzerce – není sice už moc obvyklá, ale stále ji někteří zaměstnavatelé využívají. Takže si myslíme, že není od věci se do ní i podívat o rozšířit si tak obzory.

Kamarádi/známí – když začínáte hledat práci, komunikujte i s okolím. Vyptávejte se na firmy, kde pracují, co dělají…Pokud vás něco z toho zaujme, zeptejte se, zda nenabírají. U nás například tuto formu získávání nových zaměstnanců máme moc rády. Zaměstnanci za námi přijdou, dají nám kontakt či zašlou životopis kamaráda. Když dotyčný projde výběrovým řízením, máme dokonce pro toho, kdo doporučil kandidáta jednorázovou finanční odměnu.

Jak naopak nehledat práci - nedoporučujeme někam přijít na slepo s vytištěným životopisem. Vždy je dobré se personalistům ozvat nejprve emailem nebo telefonicky. V naší personální praxi se nám to občas stává. Sice nás těší zájem uchazečů a vážíme si toho, že jejich zájem je tak veliký, a rovnou přijeli, ale je velmi obtížné se někomu věnovat, když zrovna máte jiný pohovor, poradu nebo zkrátka nutně něco řešíte.